Statului Român îi pasă de viitorul nostru ?

Publicat la 18. Apr, 2013 de în Evenimente, În România

La inițiativa Comisiei Europene, Consiliul, reunit în luna martie la Bruxelles, a luat în discuție propunerea de interzicere a utilizării pesticidelor neonicotinoide pe o perioadă limitată.

Deși dezbaterile s/au derulat în spatele ușilor închise, companiile producătoare ale respectivelor pesticide nu au stat degeaba ci au derulat un lobby costisitor pentru a își menține produsele pe piață chiar dacă studiile arată legătura directă între pesticide și dispariția albinelor.

Pentru a merge mai departe propunerea avea nevoie de voturile a două treimi din statele membre, ceea ce a făcut ca o minoritate de 9 state să o poată opri.

Regretăm faptul că România, este unul dintre cele 9 state care a votat împotriva propuneri Comisiei și astfel chimicalele ucigașe vor fi în continuare disponibile, iar industria apicolă românească mai are de înfruntat încă un obstacol. Oare ce argumente economice i-au făcut să voteze în favoarea unor companii care nu produc în România,  a unor pesticide care pot fi înlocuite cu altele care să nu dăuneze albinelor, și împotriva propriilor apicultori care încearcă să mențină una din puținele resurse pe care le mai are agricultura românească?

Nu se pot face comentarii.