Comisia Europeana a tras un semnal de alarma

Publicat la 18. apr., 2013 de în Dispariția albinelor, Evenimente

În 2010, Comisia Europenă publica o Comunicare către Parlamentul European și Consiliu  (COM(2010)714 – text oficial în limba română) în care sublinia importanța protejării proactive a sănătății albinelor.

În ianuarie 2013, Autoritatea pentru Siguranța Alimentelor din cadrul Comisiei Europene a publicat rezultatele unui studiu ce arăta că pesticidele din familia neonicotinoidelor sunt nocive pentru albine și reprezintă  factor important în decesul multor colonii de albine.

Acesta, împreună cu alte specte sesizate de către Comisie au stat la baza propunerii de interzicere a utilizării respectivelor pesticide pe o perioadă limitată, propunere ce a fost înaintată de către Comisia Europeană, Consiliului, care a luat-o în dezbatere în luna marttie 2013.

Demersurile Comisiei Europene un se opresc aici, în acest an fiind programate și alte activități care să ducă la protejarea albinelor.

Tags: , , ,

Trackbacks/Pingbacks

  1. Pe 29 aprilie, se votează din nou soarta albinelor din UE | TOTB.ro - Think Outside the Box - 22 aprilie 2013

    […] României încă o șansă pentru a face ceea ce trebuie, iar noi alegătorii știm că publicațiile Autorității Europene pentru Siguranța Alimentelor și Comisiei Europene au arătat că […]